Eerlijkheidsfilosofie

Onze eerlijkheidsfilosofie bestaat uit een drietal uitgangspunten:

1. Eerlijk voor het milieu
2. Eerlijk voor het dier
3. Eerlijk voor de mens

 

1 Eerlijk voor het milieu

Eerlijkheid voor het milieu streven wij na door te kiezen voor duurzame productiemethoden. Daarbij vinden we het van belang dat voeding puur blijft, zowel in zijn vorm als de inhoud. Geen resten van bestrijdingsmiddelen en overbodige toevoegingen dus. De Heerlijk Eerlijk Box staat voor schoon, gifvrij voedsel. Puur natuur, zoals het hoort te zijn. Ook kiezen wij voor seizoensproducten, omdat dit zorgt voor minder energiekosten door beperkte transport en minimaal gebruik van verwarmde serres. Tot slot gebruiken wij recyclebare verpakkingsmaterialen. Alleen wanneer het de kwaliteit van voedsel ten goede komt, wordt plastic gebruikt.

2 Eerlijk voor het dier

Ons tweede uitgangspunt ‘eerlijk voor het dier’ betekent dat wij boeren selecteren die met liefde voor hun vee zorgen. Ze worden verwend met kwalitatief goed eten en hebben voldoende beweegruimte. Een heerlijk eerlijk leven dus. Dat proef je op je bord! Tot slot zijn wij ook eerlijk voor de mens. Zo geven we transparante informatie over de herkomst en inhoud van producten, maken we verantwoorde receptsamenstellingen en kiezen we ervoor om mensen écht gezonde voeding aan te bieden. Zonder gifstoffen en dat tegen een betaalbare prijs.

3 Eerlijk voor de mens

Een belangrijke kernwaarde die aansluit bij onze eerlijkheidsfilosofie is sociaal ondernemen. De Heerlijk Eerlijk Box is meer dan alleen een voedingspakket op de stoep. Wij streven met onze activiteiten naar sociale en maatschappelijke verbetering. Enerzijds door het gemeenschappelijk bewustzijn te stimuleren over wat gezonde voeding is en het aanbod daarvan toegankelijk te maken voor een brede groep mensen. Op den duur kan dit bijdragen aan het voorkomen van hoger oplopende ziektekosten, aangezien voeding voor een belangrijk deel de kwaliteit van het leven bepaalt. In de tweede plaats beogen wij de positie van biologische boeren te versterken, door ze via onze inkoop te stimuleren tot het produceren van duurzame voeding. “Terug naar de natuur”, dat is ons motto!